RECEPT
Wortelpuree
Ingrediënten:
- 500 gr wortelen, geschild en in dunne plakjes
- 1 ajuin, gepeld en gehalveerd
- 200 gr gerookte kalkoenreepjes
- 1 el zelfgemaakte groenten bouillon pasta
- 250 gr water
- 2 Snuifjes peper
- 2 Snuifjes zout
- Fijngehakte peterselie
- 20 gr olijfolie
- 500 gr aardappelen, geschil en in stukjes gesneden
Bereiding
- Doe de ajuin en olijfolie in de mengbeker en hak 4 sec/snelheid 5.
- Voeg 200 gr kalkoenreepjes toe en stel in 4 min/100°C/ linksdraaien /snel 1. Giet over in een ander kom, en zet opzij
- Voeg de wortelen, aardappelen, bouillonpasta en water toe, en kruid met peper en zout (volgens smaak).
- zonder maatbeker 30 min/95°C/ snel 1, plaats eventueel het kookmandje of spatdeksel ter bescherming.
- Controleer of de wortelen en aardappelen zacht zijn, indien nodig kooktijd verlengen.
- Pureer 15 sec/snelheid 3
- Voeg de opzij gezette ajuin, kalkoenreepjes en fijngesnipperde peterselie toe en meng 30 sec / linksdraaien/ snel 1,5.