ABOUT

Het is mijn passie om anderen te helpen

Mijn naam is Pascaline en als 9-jarige kreeg ik de diagnose diabetes type 1. Ik koester een grote passie voor gezondheid, lifestyle en koken. 10 jaar geleden voelde ik me gevangen in een lichaam van 83 kg, ik besloot het roer drastisch om te gooien en van gezondheid mijn prioriteit te maken. Beste beslissing van mijn leven! 

2023 Pascaligne Hof en Huis

Vandaag is het mijn missie om anderen te helpen om vergelijkbare resultaten te bereiken. 

“Pascaline, je zit veel te zwaar in je zadel!”

de schijnbaar onschuldige uitspraak die mijn leven zou veranderen.

Ik was altijd gepassioneerd door paarden en de paardensport en ik stond er eigenlijk wel bij stil dat ik wel wat overtollig gewicht met me meedroeg. De kilootjes waren er door de jaren heen geleidelijk bijgekomen tot ik op mijn 23 jaar, 83 kg woog.

Ik voelde mij vaak moe, sliep niet goed en zat algemeen niet goed in mijn vel. Ik probeerde verschillende manieren om toch maar in dat mooie jurkje te passen en volgde allerhande dieethypes, die ik zeer kort volhield. Ik kwam erachter dat ik enkel een simpel en gezond voedingspatroon nodig had. Deze beslissing verbeterde in eerst instantie mijn gezondheid, mijn gemoedsrust en afvallen was een gevolg daarvan.

Ik had een tijdsrovende hobby en full-time job en vond toch de geschikte manier om te sporten en gezond te koken met mijn Thermomix. Dat was de start van een nieuwe passie en de ontdekking van mijn missie.

Twee jaar geleden heb ik besloten om mijn leven om te gooien, enerzijds omdat ik klachten had gerelateerd aan mijn diabetes, anderzijds omdat ik een constant hongergevoel had, me futloos voelde en slecht sliep. Ik begon te experimenteren met de thermomix 
en dit waseen eerste stap in de goede richting.

Ik ontdekte een passie voor gezond koken en beleefde er enorm veel plezier aan.

De stap naar demo’s (link) en workshops met de thermomix (link) was dan ook snel gezet. Ik vond de perfecte balans om minder, maar regelmatiger te eten en toch alle voedingsstoffen binnen te krijgen. 

“Ik ontdekte een passie voor gezond koken en beleef er nog elke dag veel plezier aan.”