RECEPT
Vol au vent ‘Pascaligne’
Ingrediënten (4 p)
400 gr kipfilets 200 gr ongezoete soja melk 2 el zelfgemaakte kippenbouillon pasta 2 tl johannesbroodpitmeel* 140 gr rundsgehakt 800 gr champignons, in vieren gesneden ½ tl Columbo curry kruiden* + extra voor de afwerking Zwarte peper* ½ tl porcini salt flakes* 1 tl mosterdzaad* 100 gr droge witte wijn 1000 gr water Wit Himalaya zout (naar smaak) Handvol fijngehakte peterselie *verkrijgbaar bij Pascaligne of zie webshop |
BEREIDINGSWIJZE
Voeg het water en 1 el kippenbouillonpasta toe in de mengbeker en plaats het kookmandje in positie, leg de kipfilets in het kookmandje en stel in 10 min / 100° / snel 1. Heb je een blade cover? Dan kan je ook die gebruiken i.p.v. het kookmandje.
Plaats de Varoma schaal in positie en voeg de champignons toe. Stel in 10 min / Varoma / snel 1.
Wrijf de Varoma tray lichtjes in met olijfolie. Kruid het gehakt met peper en zout (naar smaak) en vorm met natte handen balletjes van +/- 1 cm, leg ze klaar op de Varoma tray.
Roer met de spatel de champignons doorheen, en plaat dan de Varoma tray met de gehaktballetjes erbij. Sluit af en stel in 6 min / Varoma / snel 1.
Verwijder de Varoma en zet opzij op een bord. Verwijdere met behulp van de spatel het kookmandje. Giet het kookvocht NIET weg maar in een maatbeker en zet opzij.
Voeg 200 gr soja melk, 1 el bouillonpasta ½ tl porcini salt flakes, columbo curry, snuifje peper, mosterdzaadjes, 300 gr van het overgebleven kookvocht, 100 gr witte wijn en 2 tl johannesbroodpitmeel toe in de mengbeker en stel in:
6 min / 100° / snel 3.5.
Trek intussen met behulp van 2 vorken de kipfilet uit elkaar in stukjes.
Voeg de kip, champignons en gehaktballetjes toe en stel in 2 min / 98° / linksdraaien / snel 2. Kruid bij met peper en zou naar smaak.
Dien op in 4 borden, bestrooi lichtjes met de curry kruiden en fijngehakte peterselie, eet smakelijk!