RECEPT
Tonijntartaar met avocado
Ingrediënten: (2 personen)
2 avocado’s, in stukjes gesneden
½ teentje knoflook
1 bio limoen, 2 tl sap en ½ tl geraspte schil
Zwarte peper
20 gr olijfolie extra vergie*
Himalaya zout*
400 gr verse tonijn, sushi kwaliteit, in stukjes gesneden
5 gr balsamico azijn zonder suiker
1 sjalot, gehalveerd
½ bosje verse bieslook, fijngehakt
3 druppels tabasco
½ pakje tuinkers
10 gr kappertjes
*verkrijgbaar bij Pascaligne
Bereiding
1) Doe de avocado en knoflook in de mengbeker en hak 10 sec / snel 5. Schraap alles naar beneden.
2) Voeg de olijfolie, 1 tl limoensap, 2 snuifjes zout en 2 snuifjes peper toe en mix 10 sec / linksdraaien / snel 3, breng op smaak en doe over in een ander kom, zet opzij en reinig de mengbeker.
3) Doe de sjalotten en kappertjes in de mengbeker en hak 10 sec / snel 5. Spatel alles naar beneden.
4) Voeg de tonijn, olijfolie, balsamico azijn, ½ tl geraspte limoenschil, bieslook, tabasco, snuifje zout en peper en hak 2 sec / snel 4. Spatel alles naar beneden en 2 sec / linksdraaien / snel 4. Breng op smaak.
5) Leg in een dresseer ring van +/- 8 cm diameter de avocadocrème, verdeel over de 2 portie’s. Verdeel dan de tonijn erover. Werk af met de tuinkers.
Per persoon heb je 1 eiwitportie en een groenten portie.