RECEPT
Suikervrije proteïne bars
Ingrediënten: (8 – 10 stuks)
- 50 gr amandelnoten
- 100 gr glutenvrije havervlokken
- 250 gr Griekse yoghurt (0% vet)
- 50 gr erwtenproteïne poeder vanille*
- 30 gr Green Sweet syrop (natuur, vanille of caramel)*
- 3 eieren (bio)
- Snuifje wit Himalaya zout*
Voor de afwerking:
- Gehakte pecannoten
- Gesmolten ChoQola*
*verkrijgbaar bij Pascaligne
Bereiding
1) Verwarm de oven voor op 180° en bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.
2) Doe de amandelnoten in de mengbeker en hak 8 sec / snel 5. Giet over in een andere kom en zet apart.
3) Voeg de havervlokken toe en maal 2 sec / snel 8.
4) Voeg de Griekse yoghurt, gehakte amandelnoten, eitjes, erwtenpoeder, Green sweet syror en snuifje zout toe en stel in 30 sec / linksdraaien / snel 4.
5) Giet het mengsel in de bakvorm en plaat 25 – 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.
6) Haal het geheel uit de vorm en laat even afkoelen op een rooster. Snij de zijkantjes af met een scherp mes, snij daar na in repen (volgens gewenste groote)
7) Besprenkel met de gesmolten ChoQola en gehakte pecannoten.
De repen zijn ideaal als tussendoortje, of na het sporten. Bewaar ze in de koelkast afgedekt met folie of vries ze in.