RECEPT
Stroganoff bouletjes op klassieke wijze
Ingrediënten (4 p)
750 gr gemengd gehakt
1 ei
40 gr boter
125 gr water
1 el zelfgemaakte vleesbouillonpasta (recept Cookidoo)
1 ajuin, gehalveerd
1 teentje look
250 gr champignons, in vier gesneden
10 gr maïszetmeel
2 el tomatenpuree
250 gr room 20%
3 el fijngehakte peterselie
2 el paneermeel
1 tl zoet paprikapoeder
2,5 tl dijonmosterd
60 gr witte wijn
3 el bloem
Bereiding
Doe het gehakt, ei, 1,5 tl mosterd, paneermeel in de mengbeker en kruid met peper en zout. Stel in 45 sec / kneedstand.
Meng de bloem met 1 tl paprikapoeder in een schaal. Vorm met natte handen balletjes van ongeveer 3 cm diameter en rol ze door het bloemmengsel.
Reinig de mengbeker. Voeg de ajuin en knoflook toe en hak 4 sec / snel 5. Voeg de boter en champignons toe en stel in 6 min / 100° / linksdraaien / snel 1.
Bak intussen de gehaktballetjes gaar in een pan met een klontje boter.
Voeg het water, bouillonpasta, tomatenpuree, witte wijn, en 1 tl mosterd toe in de mengbeker en stel in
8 min / 100° / linksdraaien / snel 1.
Voeg de room en maïszetmeel toe en kruid bij met peper en zout. Stel in 5 min / 100° / linksdraaien / snel 2.
Giet de saus over de gehaktballetjes in de pan en laat kort even sudderen op een laag vuur.
Werk af met fijngehakte peterselie en Parmezaanse kaas. Heerlijk bij spaghetti of macaroni.
Toch liever de gezondere versie? Binnenkort in mijn nieuw E book of op mijn workshops.
Smakelijk!