RECEPT
Spaghetti saus
Ingrediënten: (+/- 6 porties)
1 ajuin gepeld en in stukken gesneden
1 teentje knoflook
450 gr mengeling van groenten: rode, gele en groene paprika, courgette en wortel in grove stukken
800 gr tomatenstukjes in blik
250 champignons in vieren gesneden
400 gr kalfsgehakt
olijfolie
1 tl oregano*
1 tl tijm*
1 tl rasta pasta kruiden*
1 el zelfgemaakt vleesbouillonpasta (receptje Cookidoo)
wit himalaya zout*
zwarte peper.
Bereiding
1) Voeg de ajuin en wortelen toe in de mengbeker en hak 3 sec/ snel 5.
2) Voeg daarna de paprika’s en courgette toe en hak 4 sec/ snel 5.
3) Voeg een scheutje olijfolie toe en stel in 4 min/ 100°/ snel 1.
4) Voeg de tomaten en bouillonpasta toe.
5) Stel in 10 min/ 100°/ linksdraaiend/ snel 1, laat de mengbeker open en voeg geleidelijk met een vork het gehakt in stukjes toe door de opening, sluit daarna de mengbeker af met het maatbekertje. en stel in 4 min/ 100°/ linksdraaiend/ snel 2.
6) Voeg de champignons toe en stel in 6 min/ 100°/ linksdraaiend/ snel 1.
7) Dien op met courgetti of spaghetti, ketopasta* of konjac noodels*