RECEPT
Ovenschotel met bloemkool en kalfsgehakt
Ingrediënten: (8 – 10 stuks)
- 1 bloemkool, in roosjes verdeeld
- Olijfolie
- Ajuin, gepeld en in 4 gesneden
- 1 knoflookteentje, gepeld
- 1 wortel, geschild en in grove stukken
- 1 blik tomatenblokjes
- 150 gr water
- 1 el zelfgemaakte vlees bouillon pasta (Cookidoo)
- Mill & Mortar rasta pasta kruiden*
- 400 gr kalfsgehakt
- Gemalen light kaas (geraspt)
- Peper en zout
*verkrijgbaar bij Pascaligne
Bereiding
1) Doe de ajuin, wortel en look in de mengbeker samen met een scheutje olijfolie en hak 4 sec/ snel 5, spatel alles naar beneden.
2) Voeg de tomatenblokjes, het water en bouillonblokje toe aan de mengbeker. Het kalfsgehakt verdeel je met een vork in stukken er ook aan toe, kruid goed af met peper, zout en de rasta pasta kruiden.
3) Leg de bloemkoolroosjes in de varomaschaal en plaats die in positie op de mengbeker.
Stel in: 23 min/ varoma/ linksdraaien / snel 1.
4) Zet intussen een ovenschaal klaar, lichtjes ingesmeerd met olijfolie en verwarm de oven voor op 200°
5) Verwijder de varoma en verdeel de bloemkoolroosjes in de ovenschaal. Giet er dan de tomatensaus over. Bestrooi met de gemalen kaas en plaats in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.