RECEPT
Koolhydraat arm brood van amandelen, walnoten en kokos
Ingrediënten:
Ghee of kokosolie voor het invetten
150 gr amandelnoten
80 g gepelde walnoten
25 gram kokosmeel
70 g kokosolie* (niet ontgeurde!)
1 eetlepel sesamzaadjes*
1 eetlepel lijnzaad*
1 eetlepel chiazaad*
1 eetlepel Green Sweet zonder honing*
1 eetlepel appelazijn
6 eieren
1 theelepel bicarbonaatzout
¼ theelepel wit Himalayazout*
1 eetlepel pompoenpitten*, om te verwarmen
*verkrijgbaar door Pascaligne van de webshop
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een bakvorm (cakeblik 20 cm) in met ghee (of kokosolie) en zet opzij.
- Doe de amandelen in de mengbeker en maal 10 sec / snelheid 9 .
- Voeg de walnoten, kokosmeel, kokosolie, sesamzaad, lijnzaad, chiazaad, siroop, appelazijn, eieren, bicarbonaat zout en het Himalaya zout toe en meng 5 sec / snel 4
- Doe het mengsel in de puddingvorm en versier met de pompoenpitten. Bak gedurende 45-50 minuten (160°C) of tot er een prikker schoon uitkomt. (je kan hier ook de Thermomix sensor gebruiken😉
- Laat het afkoelen voordat je het uit de bakvorm haalt. Snijd in plakjes en eet smakelijk!
Het broodje bewaar je max 1 week in de koelkast, in plastiekfolie, of je kan het invriezen in porties 😉