RECEPT
Keto pasta met broccoli, zalm en amandelen
Ingrediënten: (2 personen)
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 1 groene Spaanse peper
- 25 gr olijfolie (extra vergie)*
- Snuifje zwarte peper*
- 2 el olijfolie, (extra vergie)*
- 400 gr broccoli roosjes
- 100 gr Tr–eat keto penne*
- 20 gr geschaafde amandelen
- Himalaya zout*
- 800 gr water
- 300 gr verse zalmfilet in blokjes gesneden (3cm)
*verkrijgbaar bij Pascaligne en op de webshop
Bereiding
Doe de Parmezaan in de mengbeker en hak 5 sec / snel 10. Giet over in een kom en zet opzij. Voeg de knoflook en groene peper toe in de mengbeker en hak 5 sec / snel 5.
Spatel alles naar beneden en voeg de olijfolie toe, stel in 3 min / 100° / snel 1, zonder de maatbeker. Giet het knoflook chili mengsel over in een andere kom en zet opzij.
Giet het water in de mengbeker en voeg er een snuifje zout aan toe en stel vervolgens in 6 min / 100° / snel 1.
Voeg de broccoli roosjes toe in de mengbeker en kook 8 min / 100° / linksomdraaien / snel lepeltje.
Neem met een schuimspatel de voorgegaarde broccoli roosjes uit de mengbeker en verdeel ze in de varoma schaal.
Giet het kookvocht in de mengbeker niet weg en voeg de pasta er aan toe in de mengbeker.
Plaat de varoma met broccoli roosjes in positie en de bovenste varoma tray, schik hier de zalmblokjes op, kruid ze af met peper en zout, sluit met het varoma deksel af, stel in : 9 min / varoma / linksdraaien / snel 1.
Bak ondertussen de geschaafde amandelen goudbruin in een anti kleef pan.
Zet de varoma opzij en giet de pasta af in het kookmandje, verdeel de pasta in 2 borden en schik er de broccoli roosjes en zalmblokjes op.
Giet er 2 eetlepels van het knoflook – chilimengsel over, werk af met de Parmezaankaas, geschaafde amandelen en de basilicum blaadjes. Kruid af met zwarte peper van de molen.
Dit is een receptje voor in de opbouwfase, zonder de pasta mag het ook in de ontgiftingsfase, gebruik eventueel de konjac of kelp noodels ter vervanging van de pasta*