RECEPT
Italiaanse crackers
Ingrediënten: (8 – 10 stuks)
- 50 gr lijnzaad*
- 50 gr chiazaad*
- 50 gr hennepzaad
- 75 gr zongedroogde tomaten (op olijfolie, goed uitgelekt)*
- 50 gr pijnboompitten*
- snuifje zwarte peper*
- 1/2 tl wit Himalayazout*
- 15 gr water
- 1 tl SB Italian mix*
*verkrijgbaar bij Pascaligne
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160°
- Doe het lijnzaad, hennepzaad, chaizaad, de HELFT van de pijnboompitten, kruiden, zongedroogde tomaten, peper en zout in de mengbeker en maal 5 sec / snel 7.
- Voeg het water toe en meng 15 sec / snel 3.
- Giet de massa uit op een vel bakpapier of silicone matje. Spreid uit met de spatel en leg er een vel bakpapier over. Rol uit met een deegrol tot een dun plak van 2-3 mm.
- Trek het bovenste vel er van en bestrooi met de rest van de pijnboompitten. Je kan er nog wat extra kruiden aan toevoegen ook. Dek terug af met bakpapier en rol de pijnboompitten in het deeg.
- Verwijder het bovenste vel bakpapier en leg het het deegplak met het onderste vel bakpapier op een bakplaat. Snij het deeg met een scherp mes alvast in rechthoekige crackers.
- Bak de crackers 20 min in de oven, draai dan de oven uit en laat ze volledig afkoelen in een gesloten oven. Je kan de crackers 14 dagen bewaren in een afgesloten trommel, maar hier blijven ze lang niet liggen 😉
Deze crackers neem ik graag bij een salade, je kan ze ook in kleinere stukjes snijden voor bij de apero!