RECEPT
Italiaans kippengehaktbroodje
Ingrediënten (4 p)
1 eetlepel olijfolie extra vergie*
500 g kipfilets, in blokjes gesneden ( 3 cm)
1 ui, gehalveerd
1 teentje look
4 zongedroogde tomaatjes op olijfolie*
2 eetlepels tomatenpuree
3 eetlepel Worcestersaus
1 ei (bio)
2 eetlepels koolhydraat arm paneermeel* (zie recept E book)
1 eetlepel oregano*
1 tl wit Himalaya zout*
2 tl Rasta pasta kruiden*
Zwarte peper* naar smaak
*verkrijgbaar op de webshop
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°. Bekleed een rechthoekige bakvorm +/- 20 cm bakpapier.
Voeg de helft van de kippenblokjes toe en activeer de turbo modus 0,5 sec/ 3 keer. Doe over in kom en zet opzij.
Doe de resterende helft kippenblokjes in de mengbeker en activeer de turbo modus 0,5 sec/ 3 keer . Voeg de het bij de het ander gemalen kippenvlees en zet opzij
Voeg toe in de mengbeker: de ui, look, gedroogde tomaten, tomatenpuree, worcestersaus, ei, 1 eetlepels olijfolie, paneermeel, oregano, rasta pasta kruiden, peper en zout (naar smaak).
Stel in 5 sec / snel 5.
Voeg dan het gemalen kippengehakt toe en stel in 40 sec / kneedstand.
Doe het gehaktmengsel in de voorbereide bakvorm, plaats het in de oven en bak gedurende 30 minuten op 180°C.
Serveer warm, of zelfs koud in zeer dunne plakjes bij een slaatje.