RECEPT
Hutsepot
Ingrediënten: (8 – 10 stuks)
- 700 gr hutsepotgroenten (voorgesneden)
- 500 gr knolselder in stukjes
- 75 gr gerookte kalkoenreepjes
- 1 ajuin in vier gesneden
- 1 el groenten of vlees bouillonpasta (zelfgemaakt)
- takje tijm
- laurierblaadje
- olijfolie
- peper en zout
- 150 gr water
- teentje look
Bereiding
Doe de ajuin, knoflook en een scheutje olijfolie in de mengbeker en hak 5 sec/ snel 5.
Spatel alles naar beneden en stel in 3 min/ 100°/ snel 5.
Voeg de kalkoenreepjes toe en stel in 3 min/ 100°/ snel 1.
Voeg de hutsepotgroenten en knoselder toe en stel in 10 min/ 100°/ linksdraaiend/ snel 1.
Roer regelmatig eens om met de spatel door de opening van de mengbeker.
Voeg bouillonpasta, tijm, laurier en het water toe en stel in 20 min/ 100°/ linksdraaien/ snel 1.
Giet alles in een zeef en laat even uitlekken, verwijder het tijmtakje en laurierblaadje en doe het mengsel terug in de mengbeker.
Mix 3 à 4 sec/ snel 5.