RECEPT
Gehaktballetjes met paprika feta dip
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes
- 600 gr kalfsgehakt
- 1 teentje look
- 1 kleine rode ui of sjalot
- 3 takjes peterselie
- 1 ei
- 35 gr havervlokken
- Peper en zout
- Pascaligne Olijfolie*
Paprika feta dip
- 200 gr feta
- 1 stuk geroosterde paprika (uit blik)
- 150 gr Griekse yoghurt
- 20 gr Pascaligne olijfolie Umbra*
Afwerking: 1 komkommer
Bereiding:
Begin met het maken van de gehaktballetjes
- Doe de havervlokken in de mengbeker en maal 10 sec / snel 10. Giet over in een kom en zet even opzij.
- Doe de look, ui en peterselie in de mengbeker en hak 5 sec / snel 5.
- Voeg het gehakt, opzijgezette havermeel en ei toe, kruid af met peper en zout naar smaak en stel in 1 min / kneedfunctie.
- Rol met natte handen gehaktballetjes van ca. 2 cm diameter, laat ze 20 minuten opstijven in de koelkast. Reinig de mengbeker.
We maken ondertussen de paprika feta dip als volgt:
- Doe de feta kaas in stukken en voeg toe in de mengbeker.
- Voeg de geroosterde paprika, Umbra olijfolie en Griekse yoghurt toe, kruid af met peper en zout, maar let op want feta is al redelijk zoutig op zich. Stel in 20 sec / snel 8. Spatel naar beneden en stel in 20 sec / snel 10.
- Bak de balletjes goudbruin in een pan met een scheutje olijfolie.
Snijd een stukje van de komkommer in fijne blokjes en met werk af met de sliertjes komkommer dat je kan snijden met het zwarte onderdeeltje van de cutter +. (spiraalsnijder)
Dien op zie voorbeeld foto, eet smakelijk!
(*) Ik gebruikte hiervoor geroosterde paprika uit een bokaaltje. Deze is al ontveld en de meeste zaadjes zijn er al uit. Check dit best wel even. De bokaaltjes die ik koop bevat meestal 3 a 4 paprika’s. Ik gebruik hier slechts eentje omdat het toch al vrij krachtig is qua smaak. De rest kan je in een salade verwerken of in de soep, of in een omeletje.


