RECEPT
Stoemp van broccoli, prei en edamame boontjes
Ingrediënten: (2 personen)
200 gr prei, in ringen gesneden
150 gr edamame boontjes (diepvries of blik)
1 tl cabbage karma kruiden* (Mill & Mortar)
Zwarte peper*
1 ajuin, gepeld en in 4 stukken gesneden
½ teentje knoflook, gepeld
30 gr Kees kaas*
Herbamare kruidenzout*
Olijfolie (extra vergie)*
1 Brothway groenten drinkbouillon*
*verkrijgbaar bij Pascaligne
TIP – Hier kan je de Thermomix friend of je extra mengbeker inschakelen om nog sneller en efficiënter te werken.
Bereiding
1) Doe de Kees kaas in de mengbeker en stel in 8 sec / snel 8. Giet over in een andere kom en zet opzij.
2) Vul de mengbeker voor de helft met water, doe de broccoli roosjes in de varoma schaal en plaats deze in positie. Stel in 18 min / varoma / snel 1. Plaats de varoma met gestoomde broccoli opzij en giet het kookvocht weg. *Heb je de Thermomix friend? Voer deze stap dan uit met de friend en doe verder met het fruiten van de ajuin en prei.
3) Doe de broccoli roosjes, cabbage karma kruiden, endamame boontjes en de kaas in de mengbeker en mix 20 sec / snel 6, spatel bij en herhaal indien nodig, giet over in een andere kom en zet opzij. *of neem je extra mengbeker erbij.
4) Doe de ajuin en de knoflook in de mengbeker en stel in 4 sec / snel 5, spatel naar beneden en voeg de preiringen toe. Kies het recept op Cookidoo: 200 gr prei fruiten (TM 6) en start het recept. Heb je nog de TM 5, voeg dan een flinke scheut olijfolie en stel in 10 min / 120° / linksdraaien / snel 2.
5) Voeg het flesje Brothway toe en stel in 3 min / 98° / linksdraaien / snel 2.
6) Breng op smaak met peper en de Herbamare kruiden en dien op met een eiwitportie uit de voedingslijst. Werk af met een scheutje olijfolie erover.
*200 gr hiervan is 1 groentenportie, Werk af met 10 gr pompoenpitten* per persoon en je hebt een vezelportie erbij.