RECEPT
Soep van groene asperges en basilicum
Ingrediënten
400 gr groene asperges
1 courgette, in grove stukjes
1 bosje verse basilicum
2 handjes vol verse spinazie
1 ajuin, gehalveerd
1 teentje look
1 el zelfgemaakte groentebouillonpasta
1 tl gedroogde tijm*
2 el Boursin cuisine light
Olijfolie, extra vergie*
Zwarte peper
Himalayazout*
4 el Philadelphia light (optioneel)
4 el amandelschilfers, zelf geroosterd (optioneel)
900 gr water
Bereiding
Doe de ajuin, knoflook en scheutje olijfolie in de mengbeker en hak 4 sec / snel 5.
Spatel alles naar beneden en stel in: 4 min / 100° / snel 1.
Snij intussen de harde onderkant van de asperges en snij de rest in stukjes. Je kan enkele topjes kort blancheren in gezouten water om als afwerking te gebruiken.
Voeg de courgette, asperges, bouillonpasta, peper, zout, tijm en water toe in de mengbeker en stel in 18 min / 100° / snel 1. Rooster de amandelschilfers kort aan in een koekenpan.
Voeg de Boursin cuisine, basilicum en spinazie toe en en mix 1 min / snel 8.
Kruid bij met peper en zout volgens wens.
Schenk de soep uit in borden, leg in het midden een eetlepel Philadelphia, werk af met de amandelschilfers en de eventueel geblancheerde asperge topjes.