RECEPT
Rucola met bloemkool en garnaaltjes
Ingrediënten: (2 personen)
- 300 gr bloemkool, in roosjes
- 100 gr rucola salade
- 300 gr gepelde garnalen
- 20 gr hazelnootolie*
- 15 gr hazelnoten
- Zwarte peper
- Snuifje wit Himalaya zout*
- 500 gr water
- Olijfolie (extra vergie)*
*verkrijgbaar bij Pascaligne
Bereiding
1) Doe 5 gr rucola en de hazelnoten, en hak 3 sec / snel 8, indien nodig spatel bij en herhaal of maak gebruik van de mengbekerverkleiner*. Giet over in een kom en zet even opzij.
2) Doe het water in de mengbeker en leg de bloemkoolroosjes in de Varoma schaal.
3) Plaats de Varoma in positie en stel in 20 min / Varoma / snel 1.
4) Stoof intussen in een pan de overige rucola salade in een scheutje olijfolie, kruid met peper en zout.
5) Giet het vocht weg voeg de bloemkoolroosjes, hazelnootolie toe en kruid met peper en zout naar smaak. Pureer 20 sec / snel 6. Herhaal indien nodig of maak gebruik van de mengbekerverkleiner*
6) Neem een dresseerring en doe onderaan de gestoofde rucola, daarop de warme bloemkoolpuree en daarna de garnalen. Verwijder de ring en werk af met de rucola – hazelnootmix.