RECEPT
Romige courgette soep
Ingrediënten: (2 personen)
- 1 ajuin, in de helft gesneden
- 1 teentje knoflook
- 500 g courgette, in stukken gesneden
- 550 g water
- 1el zelfgemaakte kippenbouillon pasta
- 1 tl Wit Himalaya zout, plus extra naar smaak
- 1 snuifje gemalen peper, plus extra naar smaak
- 1 tl Za’ atar kruiden*
- 20 gr olijfolie (extra vergie)*
- 100 g geitenkaas (type Chavroux)
- 20 blaadjes verse basilicum plus extra naar smaak en afwerking
*verkrijgbaar bij Pascaligne
Bereiding
- Doe uien, knoflook en olijfolie in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 5. Spatel alles naar beneden en stel in 4 min / 100° / snel 1.
- Voeg courgette, water, bouillon pasta, Za’ atar, zout en peper toe en kook 15 min/100°C/snelheid 1.
- Voeg de geitenkaas toe mix 1 min/snelheid 10.
- Voeg basilicum toe en mix 30 sec / snel 7.
- Dien warm op en werk af met enkele basilicum blaadjes
Hou je niet van geitenkaas? Kies dan een ander soort kaas bv Philadelphia light, Boursin cuisine light,…