RECEPT
Portobello gevuld met kalkoen en quinoa recept
Ingrediënten: (2 personen)
30 gr Parmezaanse kaas
60 gr quinoa*
4 portobello’s
20 gr olijfolie (extra vergie)*
Snuifje zwarte peper*
2 el olijfolie, (extra vergie)*
1 teentje knoflook
200 gr kalkoenfilet
½ pot tomatensaus zonder suiker of 200 gr zelfgemaakte tomatensaus volgens recept*
½ tl himalaya zout*
180 gr water
1 el sojasaus*
1 tl oregano*
½ tl sweet paprika poeder*
100 gr ui
geitenkaas type Chavroux
*verkrijgbaar bij Pascaligne
Bereiding
1) Doe Parmezaanse kaas in de mengbeker en maal 10 sec / snel 10, giet over in een andere kom en zet opzij.
2) Giet 180 gr water in de mengbeker en voeg de quinoa toe. Kies rijstkoker functie en start het programma. Snijd intussen de kalkoen in blokjes en plaats ze +/- 30 min in de diepvries.
3) Verwijder met een scherp mes de binnenkant van de portobello’s en bewaar de stengels.
4) Giet de gekookte quinoa over in een andere kom en zet opzij.
5) Voeg de half bevroren kalkoenblokjes toe in de mengbeker, een scheutje olijfolie en kruid af met peper en zout en maal 20 sec / snel 6.
6) Giet over in een andere kom en zet opzij.
7) Verwarm de oven voor op 200° en bekleed een bakplaat met bakpapier.
8) Doe de ajuin, knoflook, champignonstengels en een scheutje olijf olie in de mengbeker en hak 5 sec / snel 5. Spatel alles naar beneden en stel in 4 min / 100° / snel 1.
9) Voeg het kalkoengehakt toe en stel in 5 min / 120° / linksdraaien / snel 1.
10) Voeg de tomatensaus, sojasaus, peper en zout toe en stel in 5 min / 100° / linksdraaien.
11) Voeg de gekookte quinoa en paramzaan toe en meng 20 sec / linksdraaien / snel 3.
12) Vul de portobello’s op en leg ze op de bakplaat.
13) Doe 1 el geitenkaas erboven op en bak ze 20 – 25 minuten in de oven. Dien onmiddellijk op.
Per persoon heb je 1 groentenportie, eiwitportie en vezelportie