RECEPT
Pizza Pascaligne
Ingrediënten voor 1 pizza (2 p)De bodem |
|
400 gr bloemkool in roosjes |
|
70 gr Parmezaan (in blokjes ca. 2 cm) |
|
2 eieren |
|
½ koffielepel Tumeric* |
|
Peper en zout |
|
De garnituur |
|
200 gr tomatensaus zonder suiker ( zie recept E-book) |
|
3 fijne sneetjes ham, in stukjes |
|
50 gr champignons in schijfjes |
|
200 gr kerstomaatjes in 2 gesneden 1 tl Provencaalse kruiden* 1 tl Rasta Pasta* Enkele blaadjes basilicum 100 gr rucola Rode ui in ringen gesneden |
*verkrijgbaar bij Pascaligne of zie webshop |
BereidingVerwarm de oven op 180°. Plaats de Parmezaan in de mengbeker en mix 10 sec/ snel 8 en giet over in een andere kom, zet opzij. |
Doe de bloemkoolroosjes in de mengbeker en mix 3 maal 5 sec/ snel 6, spatel tussen iedere maal de bloemkool naar beneden in de beker. Giet over in een zeef of fijn vergiet en dek af met een propere handdoek. Druk krachtig op de bloemkool om zoveel mogelijk water te verwijderen, er moet ongeveer 300 gr overblijven. |
Doe de bloemkool opnieuw in de mengbeker en voeg er de eieren 40 gr Parmezaan, Tumeric, peper en zout toe en meng 10 sec/ snel 3 |
Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier en doe het bloemkoolmengsel er in, ongeveer een 5mm dikte en druk goed aan. Bak 30 min in de oven. |
Garneer de bodem met de tomatensaus, ham, champignons, rode ui en kerstomaatjes, bestrooi met Provencaalse kruiden, Rasta Pasta kruiden, en de rest van de Parmezaankaas, bak 12 min in de oven (180°) |
Werk af met de basilicum blaadjes en rucola voor het opdienen. |