RECEPT
Bloemkoolwafel
Ingrediënten: (2 personen)
- 300 bloemkool, in roosjes
- Enkele takjes peterselie
- 5 eieren (waarvan 2 gekookt)
- 60 gr Parmezaan of
- Keeskaas in stukjes*
- ½ tl wit Himalayazout*
- Chilipoeder (Mill & Mortar)*
- Zwarte peper*
- 50 gr rucola
- 50 gr veldsla
- Olijfolie (extra vergie)*
*verkrijgbaar bij Pascaligne
Bereiding
1) Doe de peterselie in de mengbeker en hak 4 sec / snel 7, giet over in een ander kom en zet apart.
2) Doe de kaas in de mengbeker en maal 7 sec / snel. Giet over in een andere kom en zet apart.
3) Doe de bloemkoolroosjes in de mengbeker en hak 3 sec / snel 5. Nu heb je bloemkoolrijst!
4) Doe een scheutje olijfolie in een wokpan en bak de bloemkoolrijst 3 min, goed roeren dat het niet aanbakt. Het is belangrijk dat het vocht er goed uit is. Laat hierna de bloemkoolrijst goed afkoelen. Verwarm het wafelijzer.
5) Voeg 3 eieren toe in de mengbeker en meng 20 sec / snel 4.
6) Voeg dan de gemalen kaas, bloemkoolrijst, peterselie, chili poeder, peper en zout toe en meng 20 sec / linksomdraaien / snel 2.
7) Schep de helft van het beslag op het ijzer, zet het ijzer op een middelhoog vuur en bak ze 6 á 8 min gaar. Weersta de verleiding om tussentijds het ijzer te openen, anders trek je de wafels kapot.
8) Serveer met de rucola en veldsalade en een eitje, gebakken kip of gerookte zalm.
Ook lekker met avocado, ipv de salade!