RECEPT
Asperges
Ingrediënten: (2 personen)
500 gr asperges, geschild
80 gr Griekse yoghurt
75 gr ghee uit de koelkast, zie basisrecept E book
3 eitjes (bio)
1 snuifje cayennepeper*
¼ tl mosterd zonder suiker*
Snuifje wit himalaya zout*
1 el citroensap
Handvol fijngehakte peterselie
500 gr water.
140 gr gerookte zalm, in sneetjes
*verkrijgbaar bij Pascaligne
Bereiding
1) Doe het water in de mengbeker en plaats het kookmandje in positie, leg er twee eitjes in.
2) Plaats de Varoma schaal met tray in positie. Leg de geschilde asperges in de Varoma tray en stel in 25 min / Varoma / snel 1.
3) Verwijder de Varoma en plaats op een bord opzij, houd de asperges warm en verwijder het kookmandje, leg de eitjes in koud water.
4) Maak de mengbeker proper en droog. (je kan het kookvocht bewaren om soep van te maken).
5) Voeg de Griekse yoghurt, ¼ tl mosterd, ghee, het ongekookt ei, citroensap, en kruid met peper, zout en cayennepeper. Stel in 5 min / 75° / snel 4.
6) Pel intussen de eitjes, en plet ze met een vork in kleine stukjes.
7) Verdeel de asperges en gerookte zalm over 2 borden, giet de saus over de asperges, en bestrooi met de eitjes en peterselie. Smakelijk!