Kippengehakt gezond?
Kippengehakt vind je tegenwoordig in elke supermarkt of slagerij, helaas is het nooit zuiver.
Onlangs bekeek ik het etiket op een verpakking in de supermarkt, en algemeen bevatte het ook nog meer vet.
Ingrediënten: 75% kippenvlees, varkensvlees, tarwebloem, zout, glucosestroop, lactose, tarwezemelen, water, kruiden en specerijen, mosterdzaden, azijn, voedingszuren, (E300, E330), conserveermiddelen (E262i), zeezout, kruiden, groenten, vezel, rookaroma, natuurlijke aroma, gist…
Nee, die liet ik liever liggen, ik maak het liever zelf met de Thermomix.
100% kippengehakt kan je dus bijna nergens vinden, meestal zit er ook varkensgehakt bij. Om nog maar te zwijgen van alle andere additieven en bewaarmiddelen.
De enige mogelijkheid is om een zuivere kipfilets in de Thermomix te malen.
Let wel, enkel magere zuivere kipfilets, zonder vel. Je kan het op smaak brengen met de kruiden die je zelf verkiest, en daar mee een lekker gehaktbroodje maken, spaghetti saus,… (zie recepten) Kippengehakt nooit rauw eten, maar goed doorbakken.
Een stukje kipfilet van een bio kip door de gehakt molen bij de beenhouwer zou wel kunnen
Doordat het zo moeilijk te vinden is kan je beter kiezen voor 100% kalfs- of rundsgehakt (let wel ook niet met varken gemengd).